in

Zoete Aardappelfriet

Ben jij ook zo’n liefhebber van friet, maar wil je toch een gezonde weg inslaan? Eén van de gerechten die je hierbij kan helpen is heerlijke zoete aardappelfriet uit de oven. Hiermee lever je niet in op de kwaliteit en smaak, maar wel op de calorieën. Wie wil dat nou niet? Bij de bereiding van dit gerecht hoeft er geen olie of vet aan te pas te komen, aangezien je de aardappels roostert in de oven.

De zoete aardappel is ontzettend veelzijdig te gebruiken door bijvoorbeeld te poffen, bakken, koken óf frituren. Ondanks dat de naam anders doet vermoeden, behoren de zoete aardappelen niet tot de échte aardappelfamilie. Deze knol behoort tot de tropische gewassen en vindt zijn oorsprong in verschillende regio’s van Zuid-Amerika en Azië.

Zoete Aardappelfriet

Zonder schuldgevoel toch wat frietjes kunnen eten? Ga dan voor heerlijke zoete aardappelfriet uit de oven. Eenvoudig te bereiden en ontzettend voedselrijk.

Gang Bijgerecht, Lunch, Snack
Keuken Nederland
Keyword ovengerecht
Totale Tijd 35 minuten
Geschikt voor 4

Ingrediënten

 • 1 kg zoete aardappelen
 • 1 theelepel bloem
 • 1 theelepel paprikapoeder
 • 1 theelepel knoflookpoeder
 • 0,5 theelepel zout
 • 1 eetlepel olie

Bereiding

 1. Verwarm allereerst de oven voor op 220 tot 230 graden.

 2. Was nu de aardappelen goed af. Snijd deze vervolgens eerst in plakken en daarna in repen zodat je mooie strakke en lange frieten krijgt.

 3. Meng nu de knoflookpoeder, paprikapoeder, bloem en zout door elkaar in een kleine kommetje.

 4. Pak nu één of twee bakplaten en leg hier allereerst wat bakpapier op. Verdeel nu de frieten over de bakplaten en bestrijk deze met het mengsel.

 5. Strooi tenslotte een klein beetje olie over het geheel.

 6. Bak nu de frieten in ongeveer 25 tot 30 minuten krokant in de oven. Check tussendoor regelmatig om te voorkomen dat het aanbrandt.

Vond je dit een waardevol bericht?

50 Points
Upvote Downvote

Tips om je keuken gezellig in te richten

Jus vlekken verwijderen uit je tapijt