Aardappelen BBQ

Bij de bereidingswijze van aardappelen denk je waarschijnlijk snel aan koken, bakken of stomen in de Airfryer. Echter, kan je ook genieten van aardappelen zodra het zomerseizoen aanbreekt en je de BBQ tevoorschijn haalt. Los van het vlees, salades en stokbrood zijn wij er van overtuigd dat ook aardappelen een plekje verdienen op het BBQ-menu. Wees gerust; je hoeft geen extra dag vrij te nemen om de aardappelen te bereiden. We leggen uit hoe jij op een simpele manier jouw BBQ kan verrijken met aardappelen.

Hoe aardappelen bereiden op de BBQ?

Voel je vrij om te experimenteren met het grillen van de aardappel. Er zijn natuurlijk verschillende soorten aardappelen met ieder zijn eigen smaak en structuur. Wij zijn een groot liefhebber van de kruimige aardappelen en om die reden lichten we deze voor je uit in dit artikel.

  • Zorg ervoor dat je aardappelen schilt en vervolgens goed wast. Het is eventueel ook mogelijk om de schil wel te laten zitten.
  • Snijd de aardappelen in grovere stukken. Dit hoeft niet perse allemaal dezelfde maat te hebben. Het is juist lekker om wat verschillende groottes op de BBQ te leggen.
  • Kook nu de aardappelpartjes kort voor. Over het algemeen is het voldoende om de kookwekker op 7 of 8 minuten te zetten.
  • Zorg ervoor dat je BBQ een temperatuur heeft van ongeveer 200 graden. Aangezien de partjes niet heel groot zijn is het aan te raden om een groentekorf of groenteschaaltje te gebruiken. Op deze manier vallen er geen stukjes aardappel tussen de grill.
  • Zodra de kookwekker gaat kan je de partjes afgieten en even laten drogen op het aanrecht. Bestrooi nu de aardappelen met wat zout en giet daarna wat olijfolie er overheen. Meng nu het geheel door elkaar heen met je handen in een grote kom.
  • Het is nu tijd om te gaan grillen! Heb je de schil er omheen laten zitten? Leg dan de partjes met de schil naar beneden op het rooster. Na een kleine 30 minuten zijn de partjes heerlijk goudbruin van kleur en kan jij aan tafel.

Heb je een BBQ op briketten of houtskool? Leg dan de aardappelen in de indirecte zone. Op deze manier zorg je ervoor dat de aardappelen weg blijven van de directe hitte en op deze manier langzaam kan garen.